Pracovník americké pošty chycen na kanadských hranicích s ukradenými hlasovacími lístky v kufru auta

single-image

Sedmadvacetiletý Brandon Wilson z města Buffalo ve státě New York byl zatčen a obviněn z prodlení nebo zničení pošty. Za toto obvinění mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let a pokuta 250 000 dolarů.

„Úřad je zavázán nejen zajistit integritu poštovních zásilek, ale i práva jednotlivců volit ve svobodných a spravedlivých volbách,” uvedl americký advokát James Kennedy. „Trestné jednání, kterého se tento obžalovaný údajně dopustil, ohrozilo oba tyto zájmy.”

Podle stížnosti se v den voleb 3. listopadu 2020 přibližně v 19:34 setkali důstojníci celní a pohraniční stráže (CBP) s Wilsonem, zaměstnancem Pošty Spojených států amerických (USPS) v přístavu Peace Bridge. V rámci standardního vozidlového prohledávání Celní správy a pohraniční ochrany (CBP, United States Customs and Border Protection) Wilson otevřel kufr svého vozidla policistům CBP. Uvnitř kufru zpozoroval důstojník CBP poštovní schránku Pošty USA obsahující množství poštovních zásilek. Důstojníci CBP také našli několik poštovních uniforem s logem USPS spolu s identifikačním odznakem USPS s Wilsonovým jménem. Wilson uvedl, že pošta patřila jemu a jeho matce. Nicméně Wilson už nedovedl vysvětlit další jména vytištěná na dalších poštovních zásilkách. Wilson dále uvedl, že měl v úmyslu poštu doručit a zapomněl odevzdat poštovní zásilky na poštu.

Úřad generálního inspektora americké Pošty byl povolán k nalezeným poštovním zásilkám. Následný soupis nalezených poštovních zásilek odhalil tři chybějící hlasovací lístky poslané na dvě adresy ve městě Buffalo v New Yorku z Erie County (okresu ve státě New York), Newyorské volební komise, 106 politických dopisů, 220 zásilek první třídy a 484 standardních zásilek – v celkovém součtu přibližně 813 poštovních zásilek. Poštovní zásilky první třídy byly určeny pro poštovní směrovací čísla 14227, 14211, 14214, většinou pak určená do 14215. Uvedená data zahrnovala sedm dat mezi 16. zářím až 26. říjnem 2020.

Stížnost je výsledkem šetření Úřadu generálního inspektora, pod vedením zvláštního zástupce Kennetha Cleevelyho, Kanceláře východní oblasti v Pittsburghu v Pensylvánii a Celní správy a pohraniční stráže pod vedením ředitele terénních operací Rose Brophyové.

Zdroj: 1

loading...