Ukrajina: Silné výbuchy v Luhansku!

single-image

Situace v Donbasu se rychle vyvíjí. Po politických hrozbách přijížděly do regionu vlaky a lodě plné tanků už několik dní. (Foto: Telegram)

Kyjev přiznal, že se s NATO společně připravuje na válku

Co se chystá? Ruské tanky směřují k ukrajinské hranici

Co se děje? Obrovská divize ruských tanků směřuje k hranicím Polska a Litvy

Luhansk je administrativním centrem průmyslové a převážně ruskojazyčné Luhanské oblasti a zároveň nejvýchodnějším oblastním centrem Ukrajiny. 28. dubna 2014 byla v Luhansku vyhlášena samostatná lidová republika.

Kyjev bude považovat tichou pozici Evropy za volnou kartu pro vojenskou operaci na Donbassu a pro obnovení násilné územní celistvosti, uvedl v neděli místopředseda Rady Ruské federace (horní komora parlamentu) Konstantin Kosaačev ke společnému prohlášení nejvyššího Francouze a němečtí diplomaté na Donbasu.

V neděli ráno francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian a jeho německý protějšek Heiko Maas vyjádřili znepokojení nad zhoršující se situací na kontaktní linii na Donbasu a vyjádřili podporu svrchovanosti a územní celistvosti Ukrajiny. Podle sdělení země pečlivě sledují situaci, zejména ruské vojenské pohyby, a vyzývají k zdrženlivosti a okamžitému zmírnění napětí.

Konflikt mezi Ukrajinou (podporovaný NATO) a Ruskem se nyní jeví jako otevřený.

Zdroj: 1

loading...