Hunter Biden stále drží podíl v čínské společnosti

single-image

Tisková mluvčí Bílého domu potvrdila, že syn prezidenta Joe Bidena Hunter Biden stále drží podíl v čínské privátní společnosti.Joe Biden a Hunter Biden. (Foto: Wikimedia)

„Pracuje na uvolnění své investice,“ řekla tisková mluvčí  Jen Psaki na páteční tiskové konferenci, když byla dotázána na podíl Huntera Bidena ve společnosti Bohai Harvest RST Shanghai Equity Investment Fund Management, běžně známé jako BHR Partners.

Odpovědi Psaki potvrdily dřívější zprávu  Daily Caller, že Hunter Biden stále drží podíl v čínské společnosti.
Poté nasměrovala reportéry k Hunterovi Bidenovi pro další otázky.

„Je to soukromý občan. Pro další dotazy  bych vás nasměrovala na něj nebo na jeho právníky,“ dodala Jen Psaki..

Hunter Biden neodpověděl na žádost o komentář od The Epoch Times.

George Mesires, právník, který zastupuje prezidentova syna, ve svém prohlášení ze dne 13. října 2019 uvedl,  že Hunter Biden má v úmyslu odstoupit z představenstva BHR dne 31. října 2019 nebo později.

Obchodní záznamy ukazují, že Hunter Biden opustil představenstvo 20. dubna 2020. Stále však drží 10 procent akcií prostřednictvím své společnosti Skaneateles LLC.

Hunter Biden je jediným skutečným vlastníkem společnosti Skaneateles LLC, podle firemních záznamů Washingtonu, DC, které získal Daily Caller.

Prezident řekl Jake Tapperovi z CNN, že jeho rodina se zdrží zahraničního obchodu, aby se vyhnula střetu zájmů.

„Můj syn, moje rodina nebude zapojena do žádného podnikání, do žádného podniku, který je v konfliktu nebo se zdá, že jsou v konfliktu s funcí pezidenta a vlády,“ řekl Joe Biden během rozhovoru 3. prosince 2020.

Avril Haines, ředitelka národního zpravodajství, během svého potvrzovacího slyšení uvedla, že čínská komunistická strana je „v některých otázkách“ protivníkem USA.

Čína je kontroverzní a je protivníkem v některých otázkách a v jiných otázkách se s nimi snažíme spolupracovat, ať už v souvislosti se změnou klimatu nebo jinými věcmi,“ řekla.

loading...