Torpédoborec USS Donald Cook se „potopil“ v Černém moři

single-image

Americké válečné lodě pronikají v pravidelných intervalech do Černého moře a provokativně směřují k ruskému pobřeží. (Foto: Bath Iron Works)

Jedním z nich byl torpédoborec Donald Cook, který se 23. ledna vrátil do Černého moře. Ruskému námořnictvu se stalo běžnou praxí bojovat proti Američanům falešnými útoky a simulacemi, aby bylo možné trénovat obranu a vytyčit červenou čáru, píše von Freeman na blogu Schall und Rauch..

Když se potenciální nepřítel objeví poblíž mořských hranic Ruské federace, bude okamžitě zaměřen, zasažen a podmíněně zničen válečnými loděmi, ponorkami, letadly nebo pobřežními raketovými systémy. Jedná se o cvičení a bojový výcvik s více proměnnými.

Jak jsem řekl, dva dny po vstupu Joe Bidena do Bílého domu pronikl americký torpédoborec Donald Cook do Černého moře a vytvořil standardní „cílovou situaci“ pro efektivní bojový výcvik ruského námořnictva. To znamená, že nový „mírový prezident“ bude plynule pokračovat ve vojenských provokacích proti Rusku ve stylu Trumpa.

Centrum národní obrany v Moskvě stručně informovalo: „ Ozbrojené síly Černomořské flotily zahájily pronásledování.“

Podle zpráv z médií provedlo téhož dne šest stíhaček ruských vzdušných sil simulovaný útok na americký torpédoborec v západní části Černého moře ve vzdálenosti asi 300 kilometrů od Krymského poloostrova. Dva páry stíhaček Su-30 a Su-27 a pár bombardérů Su-24 se střídaly při vzletu ze základen letectva na Krymu, aby námořní cíl použil rakety a bomby, a usilovaly o zneškodnění nepřítele (podmíněné útoky na simulované potopení).

Připomínáme, že dne 15. dubna 2014 jsem ve svém článku „ Úplně demoralizovaný po fingovaném útoku amerického námořnictva “ informoval o útoku Rusů, který vypnul veškerou palubní elektroniku a zneškodnil americký torpédoborec Cook. Rusové zvládli elektronický boj velmi dobře.

Napsal jsem pak:

„USS Donald Cook musel okamžitě přicestovat do rumunského přístavu, protože posádka byla zcela vyděšená. 27 námořníků amerického námořnictva okamžitě podalo rezignaci a vystoupilo. Pentagon připustil, že falešné útoky Su-24 na americký torpédoborec měly demoralizující účinek na posádku. “

Jako varování ruský Su-24 na jaře 2018 podruhé vypnul elektroniku lodi USS Cook. Taktika protiopatření v roce 2021 se významně změnila, protože Cook v posledních měsících příliš často navštěvoval (destabilizoval) černomořský region.

Rusko je nuceno posilovat své vojenské seskupení a měnit taktiku boje proti námořnictvu USA a NATO směrem na jihozápad. V posledních letech ruská černomořská flotila obdržela šest dieselelektrických ponorek, několik fregat a malé raketové lodě vybavené řízenými střelami dlouhého doletu Kalibr.

Na Krymu jsou rozmístěny čtyři prapory protiletadlových raketových systémů dlouhého doletu Triumph S-400 a několik praporů raketových systémů protivzdušné obrany Pantsir-S. V blízkosti Sevastopolu se brzy objeví nový radarový systém varování před raketovými útoky.

Ruské námořnictvo také aktivně rozšiřuje svůj vliv ve Středozemním moři, kde je nyní asi 10 válečných lodí a ponorek, což přesahuje počet operačních lodí amerického námořnictva. Podle Defense News umožňuje pobřežní raketový systém Bastion rozmístěný na ruském Dálném východě Moskvě kontrolovat přístup do Arktidy přes Beringovu úžinu a zasáhnout cíle na Aljašce.

Kontrola nad oceány je pro ekonomiku a politiku USA zásadní, tj. „Svobodu plavby Američanů a jejich spojenců“ a „projekci moci“ na nepřátelské pobřeží. „Hlavním zločinem“ Ruska je tedy výrazné posílení obranných schopností.

Ruské námořnictvo je proto nuceno stále tvrději vracet americké „partnery“ do drsné reality multipolárního světa a demonstrovat svou sílu simulovanými útoky.

Před dvěma měsíci americký torpédoborec John McCain vyzbrojený řízenými střelami Tomahawk porušil ruské hranice v zálivu Petra Velkého (největší záliv v Japonském moři) a protiponorkovou lodí Admiral Vinogradov byl téměř vražen do neutrálních vod Tichomořského loďstva.

Co se stane příště? Skutečná bitva?

Zdroj: 1

loading...