Čaputová sklidila kritiku kvůli šatům. A za všechno může Ukrajina

single-image

Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová navštívila před pár dny Ukrajinu v rámci svých zahraničních cest. Potkala se tam se svým protějškem Volodymyrem Zelenským. Prezidentka neunikla pozornosti stylistů, z nichž jedna prezidentku za výběr šatů zkritizovala, píše slovenský portál Plus 7 dní.

Zuzana Čaputová přiletěla v pondělí na oficiální návštěvu Ukrajiny. Právě na výběr oblečení slovenské prezidentky čekalo velké množství lidí, včetně módních stylistů a kritiků. Čaputová si oblékla tyrkysové šaty střední délky těsně pod kolena s výrazným prošíváním na každé straně šatů. Stylistka Andrea Ziegler se na výběr oblečení prezidentky soustředila a následně jej okomentovala.

„Barva jí sluší. Střih šatů není nejšťastnější volba. Neměl by zvýrazňovat zbytečně nedostatky postavy. Sedí jí více volný střih, lehčí, jemně padavý materiál, který zlehka kopíruje její postavu. Tomuto tubovému střihu bych se raději vyhýbla. A jemný véčkový výstřih by byla také lepší alternativa, případně verze asymetrie. Bylo by to elegantnější,“ sdělila svůj názor stylistka.

V pondělí dorazila prezidentka Čaputová na oficiální návštěvu na Ukrajinu do Kyjeva. Na schůzi projednali prezidenti řadu důležitých témat. Neopomněli otázku míru na Donbasu, dále návratu Krymu, a také se dotkli nepřetržitých dodávek plynu do Evropy.

Zelenskyj zdůraznil svůj postoj k míru na Donbasu a návratu Krymu. Podle svých slov je považuje za hlavní úkoly pro sebe, jako hlavu státu, a nezamýšlí odmítnout sankce v tomto ohledu vůči Rusku. Dále očekává, že Slovensko bude v OBSE nadále klást otázky týkající se „úplného stažení okupačních sil z Ukrajiny a návratu dočasně okupovaných území pod naši ukrajinskou kontrolu“.

Co se týče otázky zemního plynu, sdělil Zelenskyj, že jak Ukrajina, tak Slovensko budou usilovat o nepřetržité dodávky plynu do Evropy. „Ukrajina a Slovensko jsou spolehlivé tranzitní země s plynem a vynasnažíme se zajistit nepřetržité dodávky plynu na evropský trh,“ uvedl.

Návštěvou Ukrajiny zakončí Čaputová své zahraniční návštěvy sousedních států. Svůj záměr navštívit Ukrajinu Čaputová oznámila během své návštěvy Polska. Za svůj cíl označila snahu přispět ke sblížení a většímu porozumění mezi Ukrajinou a Slovenskem. Zároveň uvedla za společnou prioritu bezpečnost a stabilitu Ukrajiny, která je největší sousední stát Slovenska.

Sedmého září se prezidentka na svém twitterovém účtu vyjádřila k výměně ruských a ukrajinských vězňů. Napsala, že je to důkaz toho, že rozumný dialog může existovat a také přináší výsledky.

Zdroj: 1

loading...