Okamura o prezidentských milostech. Havlistům praskne žilka vzteky

single-image

Lídr SPD Tomio Okamura zveřejnil na svém Facebooku post, ve kterém okomentoval skandál kolem výroku prezidenta ČR Miloše Zemana vůči institutu prezidentovy milosti.

Okamura na začátku svého postu připomenul případ, jak minulý český prezident Václav Havel omilostnil pedofilního vraha Jaroslava Oplíštila, a ten poté odnesl z pražské nemocnice sedmiměsíční holčičku, kterou pedofilně zneužil a zavraždil.

Okamura se rozhořčuje, jak Oplíštil mohl dostat amnestii, když měl za sebou již 7 činů proti nezletilým. Navíc zdůraznil, že po Havlově amnestii bez problémů dostal práci jako sanitář na dětské interně pražské nemocnice, v té době se zaměstnavatelé bývalých trestanců nesměli ptát, za co seděli.

Okamura upozornil, že oproti minulým prezidentům zachází Miloš Zeman se svým právem milosti uvážlivě. Sluníčkáři, jak Okamura píše, však zaútočili na prezidenta Zemana za jeho výrok a názor o tom, že milosti jsou v 21. století historickým přežitkem feudálního střihu. Okamura také uvedl slova europoslance STAN Polčáka, který dokonce kvůli tomu veřejně popřál prezidentovi smrt.

„Sluníčkáři se zaklínají tolerancí a demokracií, ale pokud má někdo jiný názor než oni, musí být pošlapán a zasluhuje podle nich dokonce i smrt! Buďme demokraté a respektujme odlišné názory svých spoluobčanů, nebo to vše může vyústit i v krvavou občanskou válku,“ píše Okamura.

loading...